Grootste aantal gedownloade apps nog steeds voor Android

24 juli 2015

android-market-3_w_500Mobiele eindgebruikers downloaden nog steeds de meeste mobiele apps voor Android. Dit blijkt uit het laatste kwartaaloverzicht over de mondiale app downloads van specialist App Annie. Apps voor iOS brengen echter wel het meeste op.

Uit het kwartaaloverzicht over Q2 2015 van de App Annie Index blijkt dat het aantal gedownloade Android-apps nog steeds het grootst is. Volgens de experts lag het aantal gedownloade Android apps uit Google Play in de onderzochte periode gemiddeld 85 procent hoger dan die uit de App Store van Apple. In het eerste kwartaal van dit jaar lag dit percentage nog op 70 procent.

Naamloos-1

Oorzaken
De belangrijkste oorzaak van de groei van het aantal gedownloade Android-apps is volgens de onderzoekers de opkomst van goedkope op Android gebaseerde smartphones in opkomende markten. Specifiek noemen zij daarbij landen als Brazilië, India, Vietnam en de Filipijnen. Als belangrijkste reden voor de hogere opbrengst van iOS-apps in vergelijking met Android-apps geven de experts dat dit vooral komt door de in het afgelopen kwartaal in China gegenereerde omzet. Vooral werden in dit land in Q2 2015 veel gaming-apps voor de iPhone en iPad verkocht.

Advertenties