Zakelijk gebruik eigen mobiele apparatuur daalt

22 juli 2015

telecomaanbieder-mag-geen-06-nummer-voor-tablet-gebruikenNederlanders gebruiken iets minder hun eigen mobiele devices, zoals smartphones en tablets voor zakelijke toepassingen. Dit constateren de onderzoekers van Telecompaper in hun Consumer Panel.

Volgens het onderzoek gebruiken Nederlanders hun mobiele devices iets minder vaak voor hun werk. De meeste mobiele devices die door hen voor het werk worden gebruikt zijn mobiele telefoons. Gemiddeld werd in het tweede kwartaal van dit jaar een mobiele telefoon in 20 procent van de gevallen zakelijk gebruikt. In Q3 2013 was dit nog 23 procent. Tablets worden, op basis van de onderzoeksgegevens, in Q2 2015 in 16 procent van de gevallen zakelijk gebruikt. In Q3 2013 was dit percentage nog 22 procent.

Doelgroepen en leeftijden
De onderzoekers signaleren verder dat mannen een mobiel toestel iets vaker voor zakelijke doeleinden gebruiken dan vrouwen. Het gaat hierbij om 22 procent van de mannen en 17 procent van de vrouwen. Bij het gebruik van tablets bestaat er, aldus de onderzoekers, geen verschil tussen mannen en vrouwen. Ook zijn er weinig verschillen tussen de leeftijdsgroepen. Gemiddeld ligt het privégebruik op 80 procent van de tijd en zakelijk op 20 procent.

Advertenties