Dual-sim smartphone groeit in populariteit

22 juli 2015

dual-sim-smartphonesWereldwijd neemt de vraag naar dual-sim smartphones, smartphones die twee simkaarten kunnen accommoderen, toe. Dit blijkt uit recent onderzoek van Strategy Analytics.

Volgens de marktspecialisten zal het marktsegment voor dit type smartphones volgend jaar, in 2016, met een respectabele 19 procent groeien naar in totaal 514 miljoen stuks. Dit betekent dat dan 1 op de 3 wereldwijde verkochte smartphones een smartphone met dual-simcapaciteit zal zijn. Dit jaar zullen er wereldwijd nog 431 miljoen van deze smartphones over de toonbank gaan.

China en India
Uit het onderzoek blijkt verder dat de specialisten verwachten dat China en India de grootste afzetmarkten zullen worden voor dual-sim smartphones. Dit omdat in deze markten afnemers zeer kostenbewust zijn en niet voor iedere simkaart die ze bezitten een aparte smartphone willen aanschaffen. Op deze manier kunnen ze eenvoudig de besten tarieven en abonnementen kiezen voor zowel hun persoonlijke als zakelijke communicatiebehoeften. De opkomst van deze twee markten betekent ook dat de meeste handsetfabrikanten, waaronder Lenovo, Samsung en Micromax deze toestellen speciaal voor de Chinese en Indiase markt opnemen.

Advertenties