Europese MVNO’s organiseren zich in branchevereniging


20 juli 2015

europe-phone-300x247De binnen de lidstaten van de Europese Unie actieve MVNO’s hebben zich georganiseerd in een Europese brancheorganisatie; MVNO Europe.

Het doel van de brancheorganisatie is om binnen de lidstaten de belangen van de MVNO’s te behartigen met tot doel dat er op telecomgebied door regelgeving een gelijkwaardig speelveld ontstaat voor alle telecomaanbieders en dat MVNO’s afdoende mogelijkheden krijgen om de concurrentie aan te gaan met andere telecomoperators . MVNO Europe is hiermee de opvolger van de al bestaande pan-Europese brancheorganisatie European Association of Full-MVNO’s (EAFM).

Belangrijke aandachtspunten

Voor de nieuwe Europese brancheorganisatie is het belangrijk dat er een goede regulering van de wholesale-markt komt. Vooral als het hierbij gaat om grensoverschrijdende diensten, het afschaffen van de roamingtarieven tussen de lidstaten van de Europese Unie en de gevolgen van consolidatie in de Europese telecomsector. De brancheorganisatie verklaart zich verder solidair met de doelstellingen van de Digitale Markt van de Europese Commissie; zeker waar het gaat om een eerlijke toewijzing van spectrum en concurrentiebevorderende regulering op Europees niveau.

Advertenties