GSMA: Wereldwijde mobiele groei gedomineerd door Azië–Pacific

17 juli 2015

mobile-phone-travel1-639x426De wereldwijde mobiele groei wordt gedomineerd door de groei in de regio Azië – Pacific. Dit constateren de specialisten van de mondiale brancheorganisatie voor de mobiele industrie, de GSMA.

Volgens de experts van de brancheorganisatie zorgen een toenemende beschikbaarheid van mobiele breedband en smartphones ervoor dat mobiel in deze regio onstuimig groeit. Het rapport stelt dat de mobiele industrie in regio Azië – Pacific in 2014 in totaal 1,1 biljoen dollar bijdroeg aan de regionale economie. Dit is ongeveer 4,7 procent van het regionale Bruto Nationaal Product (BNP). Dit was, aldus de GSMA, 200 miljard dollar meer dan in 2013. Mobiele operators in de regio waren direct verantwoordelijk voor 286 miljard dollar.

Mobiele abonnees en verbindingen
Uit het onderzoek blijkt verder dat de regio nu ongeveer de helft van de mondiale unieke mobiele abonnees en mobiele verbindingen heeft. In totaal gaat het, in Q1 2015, om 1,8 miljard mobiele abonnees of ongeveer 45 procent van de bevolking in de regio. Het aantal mobiele verbindingen kwam in het eerste kwartaal van dit jaar uit op ongeveer 3,7 miljard. In totaal werken in de regio 12,5 miljoen mensen in de telecomindustrie. Het aantal mobiele abonnees en verbindingen zal, aldus de GSMA, de komende 5 jaar sneller stijgen dat het wereldwijde gemiddelde. In totaal komen er tot 2020 600 miljoen nieuwe mobiele abonnees bij in de regio. Ook bijvoorbeeld de adoptie van $G zal de komende jaren tot vijf keer zo snel verlopen als de volwassen markten Europa en Noord-Amerika. Daarnaast zullen diensten als mobiele commerce, het Internet of Things (IoT) en mobiele indentiteitsdiensten in de regio snel gaan groeien.

Toekomst verder rooskleurig
De nabije toekomst, in ieder geval tot 2020, is ook rooskleurig voor de mobiele industrie in Azië – Pacific. Tegen 2020 zal de waarde van de mobiele industrie in de regio een waarde hebben van 1,8 biljoen dollar en zal verantwoordelijk zijn voor 5,9 procent van het BNP in de regio. Het mobiele ecosysteem zal tegen die tijd ongeveer 15 miljoen mensen in de regio werk bieden. Tot slot zal, bijvoorbeeld via belastingen, de mobiele industrie in deze regio tegen 2020 meer dan 150 miljard euro bijdragen aan de publieke schatkisten.

Advertenties