Groei van IoT binnen industrie leidt tot meer verbonden devices en adoptie

17 juli 2015

iotDe groei van het Internet of Things (IotT) dat binnen de industriesector wordt toegepast, leidt tot meer via het IoT verbonden industriële apparatuur en tot een groeiend gebruik van data binnen deze organisaties. Dit stellen de marktonderzoekers van ABI Research.

Volgens de marktspecialisten groeit het toepassen van het IoT binnen de industrie flink. Dit heeft tevens tot gevolg dat ook het aantal met het internet verbonden industriële toepassingen en apparatuur gaat toenemen. Vooral geldt dit voor het aantal via IoT met het internet verbonden industriële controllers. De specialisten voorspellen dat in de periode 2014-2020 deze deviecs zulen verdriedubbelen. Zij zullen gemiddeld met 20 procent toenemen.

Ook meer datagebruik

De onderzoekers voorspellen daarnaast dat industriële bedrijven in de toekomst ook meer gebruik zullen gaan maken van de datastroom die alle met het IoT verbonden apparatuur gaat genereren. Door de toename van deze specifieke apparatuur kunnen industriële bedrijven beter de hoeveelheid data die binnen hun organisatie wordt gegenereerd gebruiken en daaruit meer belangrijke informatie distilleren, aldus het onderzoek. Op deze manier kunnen zij ook hun interne ‘silos’ doorbreken en operationele werkzaamheden en de zakelijke leiding beter op elkaar afstemmen.

Advertenties