Home > Branchenieuws, Mobiele devices, Mobiele markt, Onderzoek, Smartphones > Smartphonegroei komende jaren vooral door Indiase markt

Smartphonegroei komende jaren vooral door Indiase markt

14 juli 2015

Indian-smartphone-usersIndia zal de komende jaren de markt zijn die verantwoordelijk zal zijn voor groei van de wereldwijde smartphonemarkt. Dit constateren de marktonderzoekers van Strategy Analytics in een onderzoek naar de wereldwijde smartphonemarkt.

In hun onderzoek naar de wereldwijde smartphonemarkt constateren de marktspecialisten dat India de komende jaren de absolute motor wordt achter de wereldwijde smartphonegroei. Dit jaar zullen in deze Aziatische grootmacht maar liefst 118 miljoen smartphones over de toonbank gaan. Tot 2017 zal dit aantal verder doorgroeien naar 174 miljoen smartphones. De onderzoekers verwachten dat tegen 2017 de tweede smartphonemarkt ter wereld zal worden, na China. India vervangt hiermee de Verenigde Staten. China, verantwoordelijk voor een derde van alle mondiale smartphoneverkopen, zal echter niet worden bijgehaald.

Afbeelding 1

Oorzaken
Als oorzaken voor de exploderende Indiase markt van de komende jaren geven de experts enkele oorzaken. Een belangrijke oorzaak voor de te verwachten groei is de huidige lage penetratie van smartphones in dit land op dit moment. Dit betekent dat de markt nog grotendeels open ligt. Daarnaast is het in India mogelijk om in steeds meer winkels een smartphone aan te schaffen. Vanzelfsprekend speelt ook de groeiende middenklasse een belangrijke rol en ook toenemende en agressievere marketing- en advertentiecampagnes.

Advertenties