Zakenreizigers verliezen geld en tijd met gebrekkige WiFi

13 juli 2015

wifi-gratisZakenreizigers verliezen veel geld en tijd door gebrekkige WiFi-verbindingen onderweg. Dit blijkt uit een recente studie van de internationale leverancier van WiFi-toegang iPass. Uit de studie Business Traveler Connectivity blijkt dat Europese en Noord-Amerikaanse zakenreizigers jaarlijks 2 miljard euro uitgeven aan roaming en lokaal betaalde WiFi-diensten om onderweg met het internet verbonden te zijn. Hiervan kunnen ze1,2 miljard euro besparen, aldus het onderzoek, wanneer zij toegang zouden hebben tot een wereldwijd omspannend WiFi-netwerk. Toevallig dat iPass zo’n netwerk aanbiedt, natuurlijk. Europese zakenreizigers kunnen in totaal 388 miljoen euro besparen op WiFi- en roamingkosten op reizen binnen Europa en 342 miljoen euro op reizen buiten Europa. Noord-Amerikaanse zakenreizigers kunnen 474 miljoen euro besparen op internationale reizen.

Gratis WiFi misleidend
De onderzoekers stellen verder dat de term gratis WiFi erg misleidend is. Hoewel WiFi onder deze naam vaak wordt aangeboden, blijken deze netwerken voor zakenreizigers, die veel data verstoken en vaak grote snelheden nodig hebben, vaak te langzaam, ergeren zij zich aan lange registratieprocessen en gelimiteerde gebruiksperiodes. Dit leidt tot ergernis, hogere kosten en verlies van productiviteit. Ook zijn zakenreizigers niet blij met het verstrekken van persoonlijke informatie voor toegang tot gratis WiFi-netwerken en zien zij het als een risico om bedrijfsgevoelige informatie via deze netwerken te versturen.

Productiviteitsverlies
De onderzoekers concluderen dus dat het werken via gratis WiFi door zakenreizigers eigenlijk toch tot hogere kosten leidt. Ook wat betreft productieverlies. Door lange reisperiodes in een vliegtuig kan men daar niet online werken en in het buitenland gaat er verder onnodig veel tijd verloeren met het zoeken naar een stabiele gratis WiFi-verbinding. Daarnaast berekenen 50 procent van de hotels die gratis WiFi aanbieden extra kosten voor de snelle verbindingen die zakenreizigers eigenlijk nodig hebben om goed te kunnen werken.

Advertenties