M2M-adoptie in Verre Oosten en China groeit

9 juli 2015

m2m-simcityHet Verre Oosten en China gaan een steeds groter deel van de wereldwijde markt voor M2M-oplossingen voor hun rekening nemen. Dit constateren de marktonderzoekers van Juniper Research.

Volgens de onderzoekers zullen deze regio’s tegen 2019 ongeveer 1 op de vijf van alle wereldwijd uitgerolde M2M-toepassingen voor hun rekening nemen. Het aandeel op mondiaal niveau zal dan ongeveer 22 procent bedragen, tegen 15 procent in 2014. Vooral in China zal de uitrol van M2M flink gaan toenemen. de specialisten geve aan dat dit vooral komt doordat de grootste operators in dit land flink zullen gaan investeren in toepassingen voor auto’s en voor smart metering. De Chinezen rollen verder voornamelijk end-to-endtoepassingen uit, in combinatie met systeemintegratie en op deze vorm van mobiele communicatie toegesneden betaalvoorwaarden en –abonnementen.

Mondiale ontwikkeling

Tot 2019 zien de onderzoekers van Juniper Research de wereldwijde omzet uit M2M-diensten toenemen tot meer dan 40 miljard dollar. De specialisten verwachten dat de regio’s Noord-Amerika en West-Europa de komende vier jaar nog de meeste inkomsten zullen genereren. Daarnaast zien zij dat het gebruik van M2M voor landbouwtoepassingen gaat toenemen en zal M2M in toenemende mate de backhaulinfrastructuur gaan vormen voor het Internet of Things (IoT).

Advertenties