EZ: Meer plannen voor stimuleren breedband in buitengebieden

26 juni 2015

NEDERLAND AAN DE BREEDBANDHet Ministerie van Economische Zaken gaat de meer aandacht besteden aan de uitrol van breedband in buitengebieden. Naast de oprichting van een speciaal kennisplatform, gaat het ministerie ook onderzoek doen. Dit stelt verantwoordelijk minister Kamp in een brief aan de Tweede Kamer.

Uit de brief blijkt dat het ministerie de uitrol van breedband in buitengebieden zeer serieus neemt. Recentelijk organiseerde het ministerie al een bijeenkomst voor geïnteresseerden en belanghebbenden voor de uitrol van snel breedbandinternet in voor de huidige aanbieders economisch niet interessante buitengebieden. Ook lanceerde het ministerie een speciaal platform om alle kennis te bundelen en deze kennis te delen.

Onderzoek
In zijn Kamerbrief kondigt de minister verder aan dat het ministerie op korte termijn ook specifiek onderzoek gaat doen naar snelle breedband in buitengebieden. In dit onderzoek zal onder meer worden naar gekeken naar de succes- en faalfactoren bij de uitrol van breedband in buitengebieden. Vooral zal hierbij aandacht worden geschonken aan de rol van overheden, marktpartijen, burgers, lokale ondernemers en belangengroeperingen. Verder moet het onderzoek in kaart brengen wat de voortgang is van lopende en startende uitroltrajecten, welke lessen er kunnen worden geleerd en welke scenario’s mogelijk zijn voor buitengebieden waar geen breedbandtrajecten worden gestart.

Breedband belangrijk voor economie
In zijn brief onderstreept de minister nogmaals de importantie die de uitrol van snel breedbandinternet heeft voor buitengebieden. Voor hem is snel internet de poort naar een groot aantal maatschappelijke en economische activiteiten. Daarom vindt hij het een goede zaak dat er privé-initiatieven worden ontwikkeld om toch snel breedbandinternet naar buitengebieden te brengen. Hij waardeert hierbij ook de inzet van regionale en lokale overheden, ondernemers en particulieren.

Advertenties