4G vertegenwoordigt over vijf jaar meest dominante mobiele dataverkeer

24 juni 2015

4g-phone-mrt.2015In 2020 wordt het meeste mobiele dataverkeer geleverd door 4G, Dit blijkt uit recent onderzoek naar de ontwikkeling van het mobiele dataverkeer in de periode 2015-2020 door de marktspecialisten van ABI Research.Volgens het onderzoek van de marktspecialisten gaat 4G mobiel dataverkeer tegen 2020 de meerderheid vormen van het totaal volume aan wereldwijd mobiel dataverkeer. Het wereldwijd gebruik van 4G mobiele dataverkeer zal tegen dat jaar de 224.7 Exabyte overschrijden. In totaal zal dan 79 procent van het wereldwijde mobiele dataverkeer uit 4G-dataverkeer bestaan.

Oorzaken
De onderzoekers geven voor de enorme groei van het 4G-dataverkeer verschillende oorzaken. Mobiele operators zouden op dit moment geen mogelijkheid onbenut laten om mobiele eindgebruikers richting 4G te duwen. Zij zetten hiervoor nieuwe abonnementen en makkelijk en snelle diensten om de overstappende gebruikers te updaten. Daarnaast komt er ook meer vraag van consumenten naar $G, doordat zij steeds meer rijkere contentdiensten gaan gebruiken, zoals HD-video, streaming muziekdiensten met hoge kwaliteit en mobiele games die een hoge breedbandsnelheid vereisen. Al deze diensten zullen op den duur de omzet uit datadiensten flink laten groeien, aldus ABI Research.

ARPU
In de periode 2014-2020 zal dit ook gevolgen hebben voor de ARPU van de mobiele operators, aldus het onderzoek. Tussen 2014 en 2020 al het gat tussen de ARPU van 3G en dat van 4G maandelijks snel gaan groeien. Door de toenemende onderlinge concurrentie zal de algemene ARPU voor mobiele operators echter wel gaan dalen. Alleen de ARPU uit 4G-diensten blijft nog hoog vanwege de groeiende dataconsumptie door 4G-gebruikers, zo redeneren de onderzoekers.

Advertenties