Grote Europese telco’s willen snellere EU-deregulering

19 juni 2015

europaGrote Europese telco’s hebben een brandbrief geschreven naar de Poolse president van de Europese Raad, Donald Tusk, waarin zij een snellere deregulering van de Europese telecomsector bepleiten. Dit schrijft Computer Business Review.
Volgens de ondertekenaars van de brief (http://www.cbronline.com/news/telecoms/carrier/eu-telcos-demand-regulatory-overhaul-4603280), Deutsche Telekom, Orange, Teléfonica , Portugal Telecom, Proximus, Swisscom, Telekom Austria Group, Telecom Italia, Telenor, TeliaSonera en het Nederlandse KPN, moet de deregulering van de Europese telecommarkt worden versneld. De recente stap van de Europese Commissie met de plannen voor een enkele Digitale Markt binnen de lidstaten van de Europese Unie is hiervoor een goed begin, maar telco’s vinden dat het allemaal nog sneller kan. Zij vragen daarom om een spoedprocedure voor de geplande wijzigingen, vooral voor die maatregelen die een gelijk  speelveld moeten scheppen voor de bestaande telecom- en internetaanbieders en de leveranciers van concurrerende OTT-diensten.  Met de brief lopend de ondertekenaars voorop op de bijeenkomst op 25 en 26 juni van de leden van de Europese Raad waar wordt beslist over het Digitale Plan van de Europese Commissie.

Grote herziening
In de brief aan de president van de Europese Raad roepen de telco’s op om een grote herziening door te voeren die ook geschikt is voor toekomstige situaties op de markt. De deregulering moet daarom rekening houden met grote verschuivingen in markten, consumentenbestedingen en nieuwe machtsposities. Daarnaast pleiten zij voor regulering die investeringen en innovatie niet tegenwerken, maar juist bevorderen. Vooral als het gaat om de aanleg van hogesnelheidsnetwerken voor breedband. Deregulering van de markt staat voorop. De ondertekenaars van de brief zitten niet te wachten op nieuwe regelgeving.

Advertenties