Home > Branchenieuws, Mobiele devices, MVNO, Nederland, Smartphones > Ben: Veel oude mobiele toestellen blijven ongebruikt

Ben: Veel oude mobiele toestellen blijven ongebruikt

2 juni 2015

smartphones1Nederlanders laten verbazingwekkend veel mobiele toestellen ongebruikt in een la liggen. Dit blijkt uit recent onderzoek van MVNO Ben in samenwerking met marktonderzoeker Direct Research. Dit terwijl er wel aandacht bestaat voor een tweede leven van een mobiele telefoon.Volgens het onderzoek zou meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens nog ergens wel een oude goed functionerende mobiele telefoon in de la hebben liggen. In totaal gaat het, aldus de onderzoekers, om ongeveer 6,3 miljoen oude toestellen. Vooral gaat het hierbij om oude smartphones. Doordat smartphones steeds sneller en vaker worden vervangen, eindigen de oude toestellen vaak in een la om als reservetoestel te dienen te worden uitgeleend of om te worden verkocht. Ongeveer 60 procent van de respondenten geeft aan wel eens een oud toestel nodig te hebben gehad wanneer het huidige model moest worden gerepareerd of kwijt was. Ook heeft 65 procent zijn toestel in het verleden wel eens uitgeleend aan familie of bekenden.

Hergebruik

De onderzoekers vinden het zonde dat zoveel smartphones in een la liggen te verstoffen. Volgens hen zijn er voldoende mogelijkheden om deze toestellen een tweede leven te geven. Ook de respondenten lijken dit te beamen. Ongeveer een derde overweegt een tweedehands toestel aan te schaffen als het huidige kapot is of als het huidige abonnement is afgelopen. MVNO ben verwacht dan ook dat consumenten in de toekomst vaker een tweedehands smartphone gaan gebruiken.

Advertenties