BRIC-landen omarmen massaal smartphones

29 augustus 2012

De meeste op iOS en Android gebaseerde smartphones worden tegenwoordig in de zogenoemde BRIC-landen geactiveerd. Dit blijkt uit onderzoek van de app analytics- en advertisingspecialist Flurry.

Volgens de onderzoekers worden op dit moment de meeste smartphones in de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) geactiveerd. China is hierbij de absolute koploper. China wordt overigens gevolgd door, opmerkelijk, het Zuid-Amerikaanse Chili met een groei van 279 procent.

In het afgelopen jaar groeide in China het aantal activaties op basis van Anroid en iOS met 401 procent. Binnen een jaar werden er in China ongeveer 100 miljoen nieuwe devices geactiveerd op basis van deze twee mobiele besturingsystemen. In totaal zijn er in dit land 128 miljoen devices op basis van Android of iOS actief. China gaat, zo stellen de onderzoekers, hiermee dit jaar de Verenigde Staten passeren als het land waarin de meeste devices op basis van Android en iOS actief zijn.

In de Verenigde Staten zijn nu in totaal 165 miljoen devices op basis van deze twee besturingssystemen actief. Hiervan werden er 30 miljoen in het afgelopen jaar geactiveerd. Andere landen volgden op afstand, zoals het Verenigd Koninkrijk met 31 miljoen activaties, Zuid-Korea met 28 miljoen en Japan met 22 miljoen. In totaal zijn wereldwijd, volgens de gegevens van Flurry, nu meer dan 640 miljoen iOS of Android-devices actief.

Overige BRIC-landen
Dat de BRIC-landen verder ook dominant zijn op het gebied van Android- en iOS-activatie blijkt, volgens de jaarlijkse groeicijfers van Flurry, doordat Brazilië, met een groei van 279 procent in het afgelopen jaar, zich op de derde plaats bevindt, Rusland met een jaarlijkse groei van 189 procent op een achtste plaats en India, met 171 procent, op een tiende plaats.

Smartphonepenetratie
De onderzoekers keken ook nog naar de penetratie van de smartphone in landen. Uit dit onderzoek kwamen nog andere gegevens naar boven. Zo zijn de landen waar de meeste smartphonepenetratie aanwezig is Singapore, Hong Kong en Zweden. Op een vijfde plaats volgt pas de Verenigde Staten.

Advertenties